China, Thailand, Maleisië, Singapore here I come! - Reisverslag uit , van Petra Terwijn - WaarBenJij.nu China, Thailand, Maleisië, Singapore here I come! - Reisverslag uit , van Petra Terwijn - WaarBenJij.nu

China, Thailand, Maleisië, Singapore here I come!

Blijf op de hoogte en volg Petra

27 Maart 2007 | ,

Hallo allemaal!

Nog 18 nachtjes slapen en dan is het zover. Dan stap ik in het vliegtuig naar........ Beijing! Ik vind het echt superspannend allemaal! Afgelopen weekend naar Dublin geweest met Es en toen was ik maar wat blij dat ik niet in mijn eentje over het vliegveld liep. Zo’n airport blijft een hele belevenis als je het mij vraagt!

Maargoed, straks sta ik er toch echt alleen voor. Niet dat ik bang ben dat ik het niet zal redden, integendeel. Maar spannend is het wel. Nog even wachten op mijn creditcard en dan kan ik de eerste nachten boeken. Hoef ik in ieder geval niet voor de eerste nacht nog naar een slaapplaats op zoek. Alle andere voorbereidingen zijn in volle gang. Ik weet inmiddels wat ik tot en met de lustrumreis ongeveer wil doen, van daaruit is het allemaal nog een beetje vaag. Maar dat geeft niet. Ik laat alles maar een beetje op me afkomen. Een strakke reisplanning zie ik niet echt zitten. Je weet nooit wie of wat je onderweg tegenkomt en wat je allemaal hoort over paradijselijke plekjes 

Afin, de route voor de geïnteresseerden.
Ik kom aan in Beijing en zal daar twee dagen blijven. Dan neem ik de nachttrein naar Shanghai, waar ik aan zal sluiten bij mijn klasgenoten. We moeten wat bedrijfsbezoekjes afleggen, maar hebben behoorlijk wat vrije tijd. Ook hebben we al uitgezocht waar we lekker kunnen feesten dus dat komt helemaal goed ;-)
Na twee dagen vertrekken mijn klasgenoten alweer terug naar Beijing. Aangezien ik niet terug hoef te vliegen vanuit daar blijf ik gewoon lekker. Tegen die tijd hoop ik ook een vlucht geboekt te hebben naar Chiang Mai, Noord-Thailand. Daar is het doel een trekking van 3 tot 5 dagen te maken. Er is daar zoveel mooie natuur! Bovendien kom je ook in een aantal primitieve dorpjes terecht waar je ook overnacht. Comfortabel zal anders zijn, maar ik denk niet dat dat opweegt tegen alle verdere indrukken.....
Vanaf Chiang Mai zal ik doorgaan richting Bangkok. Echter niet in één keer, gezien ik én genoeg tijd heb én er tussendoor nog hele mooie dingen te zien zijn. Hoe en wat precies dat zie ik nog wel.
Rond 28 april zal ik aankomen in Bangkok, waarvandaan ik met mijn dispuutsgenoten richting het zuiden zal vertrekken. Waarheen en wat we allemaal gaan doen is (helaas) nog geheim (grrrrrrr!!!)

Vanaf de ‘geheime’ plek in Thailand zal ik de Far East Express nemen naar Singapore. Er bestaat een mogelijkheid om tussendoor uit te stappen en later door te reizen en deze zal ik dan ook zeker gaan benutten in Maleisië! De reis duurt in totaal drie dagen en ik heb er 7, dus probeer zoveel mogelijk mee te krijgen. Stiekem is mijn wens om nog ‘even’ over te vliegen naar Indonesië, gezien daar mijn rootz liggen, maar ik denk niet dat dat erin zit. Ach, ik ben nog jong gelukkig, dus tijd zat om daar een andere keer en langer heen te gaan 

Als alles goed gaat land ik maandag 14 mei zeer vroeg in de ochtend weer op Schiphol. Tot die tijd kunnen jullie hier wat van mijn avonturen meebeleven :)

• 27 Maart 2007 - 20:24

Jas:

Ik ga je avonturen helemaal volgen hoor liefie! Maar eerst zaterdag nog een mooi feestje!!!
    Kus

• 29 Maart 2007 - 08:25

Es:

Schat! Heeeel veel plezier daar.. ik ga dr vanuit dat dat helemaal goed gaat komen! Ook ik zal zeker je verhalen blijven volgen! Enne.. mocht je wat uit Liverpool tegenkomen: FOTO GRAAG ;) Dikke kus!

• 29 Maart 2007 - 13:59

Moira:

Wow! Dat klinkt echt helemaal fantastisch! Heel veel plezier, ik ga je avonturen ook helemaal volgen.

Veel liefs!

• 01 April 2007 - 12:47

Joost:

Ik kom je uitzwaaien!!

• 08 April 2007 - 14:51

Dennis:

Wijffie, cool. Maar het lijkt wel een wereldreis van Joost-mag-weten-hoe-lang gaat maken.... Whahaha, zie je wel vaker zo lang niet.

Maar ach, ik wens je veel plezier en zal je avonturen in de gaten blijven houden. Zo ben ik ook nog een beetje mee op lustrumreis. :)

• 08 April 2007 - 21:28

Saskia:

Lieve Peet, het klinkt allemaal superstoer!! ik ga je verhalen ook zeker volgen! heel veel plezier en doe voorzichtig :D kuzzie van mij!

• 10 April 2007 - 06:42

Anne Terwijn:

Lief Zussie van mij, ik ben echt mega trots op je, ik wens je natuurlijk een super goede reis toe waar je hoop ik veel mooie dingen gaat zien en bewonderen. Ik vind het super spannend allemaal voor je, maar redden ga je het zeker wel, daar ben ik ook absoluut niet bang voor. Meid super veel plezier en doe alsjeblieft voorzichtig!!! Ik hou van je en het ga je goed!! En weet nogmaals dat ik super trots op je ben. Dikke kus en knuffels van Anne, Latisha en Roberto...En oh ja Latisha wilt ook nog wat aan je kwijt :-))
    nsdvsmndnfsdjkjsdfjdkldfjd (oftewel veel plezier!!)