Mexico City en Oaxaca
Blijf op de hoogte en volg Petra
26 Juli 2008 | Mexico, Oaxaca
Come esteis? Hier muy bien! Of zoiets…. Veel verder reikt mijn spaans helaas niet, haha! Alweer een tijdje geleden, dus ik zal proberen het kort te houden ;)
Na een nachtje Cancun ben ik met de bus naar Mexico City gereisd. Maarliefst 26,5 uur!!!! Dat was een lange zit! Ik weet niet hoe het kan, maar gelukkig heb ik zo’n 20 uur slapend kunnen doorbrengen. Ik zal het wel nodig gehad hebben….;)
In MC ben ik in een fantastisch hostel terecht gekomen. Supergroot en ontbijt en dinner inbegrepen! ‘s Avonds dus in de bar gaan zitten om te eten en Kobe (belg), Camille (franse) en Melissa (engelse) ontmoet. Camille en Melissa wilden net als ik naar Teotihuacan, dus na een dagje niks doen daarheen gegaan. Teotihuacan is gebouwd vanaf ongeveer 150 n Chr. Nu staan er alleen nog twee piramides en heel wat ruines. Erg indrukwekkend om te zien!
Dag drie was weer lekker niks doen (na een avond bier en tequila) en……shoppen! Wow, er was een Zara, wat een feest! Nog nooit zo mn ogen uitgekeken. Na bijna 4 maanden zonder ‘normale’ winkels was de Zara echt meer dan geweldig!
Woensdag zijn Melissa en ik aangekomen in Oaxaca, het cuiden van Mexico. Onderweg Louigi (italiaan) ontmoet en daar ook mee opgetrokken de afgelopen dagen. Gisteren het stadje verkend en het is zoooo veel beter dan MC! Ik wist al dat ik niet van steden hield, maar t is elke keer weer verbazend hoe weinig ik er wel niet aan vind. Oaxaca is veel rustiger, supermooie straatjes en views, leuke marktjes en mooie cathedralen, kerken, etcetera.
Vandaag naar Monte Alban geweest. Net zoiets als Teotihuacan, maar veel meer intact. Helaas hier geen piramides, maar over het algemeen een goed beeld van de vroegere stad gekregen. Wauw, het is zo kolossaal allemaal! En als je je dan bedenkt dat de mensen echt ienimieni waren is het nog indrukwekkender!
Dit weekend is ere en festival in Oaxaca wat Mel en ik bij gaan wonen. Het festival is alleen hier en komt met muziek en heel veel tradiotionele volkdansen. Lijkt me echt leuk om een bij te wonen!
Dinsdag zullen Mel en ik afreizen naar Puerto Escondido, een strandoord helemaal ten cuiden van het land. Veel meer dan Corona’s, Tequila’s, strand en zee zal er niet te doen zijn, maarja, das ook wel s lekker ;) Ik hoop niet dat ik te zwart Word, tis al zo erg….. Afhankelijk van of ik daar kan leren surfen (het water is te wild afgelopen dagen) en of ik surfen leuk vind, ga ik daar een tijdje blijven, of juist niet.
Mel zal sowieso doorgaan, want zij heeft niet al te veel tijd meer en moet nog helemaal terug. Als ik niet ga surfen ga ik met haar mee en we hebben zelfs plannen om Guatamala nog even aan te doen! We zijn er toch, het is goedkoper, dus waarom niet?! Je ziet, er kan vanalles gebeuren. Motto: we’ll see….;)
Het land zelf is heel afwisselend: het ene moment zit je in de stad, een uur later in een soort van bijna woestijn met enorme cactussen en weer even later midden in de Bergen.
De stadjes en de marktjes zijn echt heel kleurrijk en vrolijk. Het is echt mooi om te zien allemaal! En het eten natuurlijk: heeeeerlijk! Lekker pittig!
Tot slot nog een paar wistjedatjes:
Wist je dat:
- Ik erg veel mensen van mijn eigen leeftijd ontmoet?
- Camille op exact dezelfde dag is geboren als ik?
- Melissa 4 dagen eerder is geboren?
- Ik geen last heb gehad van Dolly?
- Ik Nederland wel een klein beetje begin te missen?
- Ik vreselijk veel zin heb in een avond Havana met vooraf Borgoe op t balkon?
- Ik het stervenskoud had in Mexico City?
- Het tijdsverschil met Nederland nu 7 uur is?
Dikke besos!
26 Juli 2008 - 08:34
Leonie:
hey peet! moet toegeven dat ik heel graag met je wil ruilen op dit moment...;). Succes met de busreis van oaxaca naar puerto want dat is negen uur lang bergen!Ow en breng bezoekje aan het café babylon (zit aan het strand) en speel jenga met opdrachten en een cocktail :P. Hoop dat je nog een beetje kunt surfen, Veel plezier!kusje
26 Juli 2008 - 09:18
Jas:
Hee liefje!
Klinkt weer helemaal super zeg! Ook ik ben echt jaloers! Ik ga vandaag eindelijk ook ff naar t strand, want ben daar t hele jaar nog niet geweest! Maar als ik alles lees kan ik me niet voorstellen dat je Nederland mist! Haha! En wat vet dat je misschien nog naar Guatemala gaat, straks zie je ongepland nog de hele wereld;) Haha! Maar schattie heel veel plezier nog! Geniet ervan en we smsen snel weer!
Kusjessssssssssss -
26 Juli 2008 - 18:25
Inge:
heeey Lieve Peet!!
Mexico klinkt ook echt vet hoor, vooral op dat strand ben ik weer jaloers!!
Mooi dat je Nederland nu al een beetje begint te missen, want ik kijk ook echt uit naar weer een Borgoe avondje!! Kan niet wachten tot het zo ver is. veel plezier, ben benieuwd hoe het surfen gaat zijn.
xxxxxxx -
27 Juli 2008 - 09:10
Myra:
Hee lieverd ! Door je berichtje op Hyves meteen je site gecheckt en ben weer helemaal op de hoogte ! Wat ben je goed bezig... Erg stoer hoor ! En fijn dat je wat mensen hebt leren kennen daar waar je mee op kan trekken (ook iets veiliger) Dat strand met tequilla en een zonnetje, klinkt zeker niet verkeerd.. Ik zou zeggen, lekker ff blijven !! Hihi. Wanneer komen de foto's ? Die kerels van mij zijn out of the picture, dus niet veel spannends ;) Gelukkig schijnt hier ook een zonneke. Klinkt allemaal indrukwekkend. Blijf genieten en lekker veel zien ! Veel liefs en een x
28 Juli 2008 - 17:47
Jas:
Moppie! Wat kut dat je foon is gejat.. Wat n sukkels, ze moeten je wel hebben zeg.. en dat allemaal in zo'n korte tijd! Hoop snel weer wat van je te horen! Kusje! -
29 Juli 2008 - 11:37
Eline :
Hey Petra,
Sorry dat ik nu pas wat laat horen! Ik heb je je laatste week in Suriname helemaal niet meer gezien! Hopelijk heb je genoten van me Malibu!
Heel veel plezier daar en ik hou je verhalen in de gaten.
x Eline