Maleisië - Reisverslag uit Kuala Lumpur, Maleisië van Petra Terwijn - WaarBenJij.nu Maleisië - Reisverslag uit Kuala Lumpur, Maleisië van Petra Terwijn - WaarBenJij.nu

Maleisië

Blijf op de hoogte en volg Petra

08 Mei 2007 | Maleisië, Kuala Lumpur

Hey leute!

Ik vond het maar weer eens tijd iets van me te laten horen.....

De lustrumreis was geweldig! Eerste twee dagen zo hard gefeest, niet normaal. Ik heb het in zee licht zien worden tijdens de Full Moon Party, echt geweldig! Rond een uur of acht zijn we toch maar weer richting 'huis' gegaan..... Alle wonden en schrammen van het rollebollen door het zand en het koraal in zee maar voor lief genomen..... ;-)

Na deze feestgebeurtenissen hebben we een dagje rustig aan gedaan. De dag erop hebben we scooters gehuurd en heerlijk rondgereden op het eiland. De dag erna gaan snorkelen bij Koh Tao en een ander nabijgelegen eilandje. Supermooi! Jammer dat ik een soort van in paniek raakte en binnen tien minuten niet meer wist hoe snel ik het water uit moest komen, haha. Desalniettemin erg genoten en voor het eerst even op het strand kunnen liggen omdat de stormen waren gaan liggen.

Helaas ben ik tijdens de laatste dag/2 dagen? ziek geworden. Ik had diarree en daarom besloten dat het niet handig was om door te reizen. Ik ben wel naar Koh Samui gegaan, om toch iets meer van Thailand te kunnen zien. Na twee dagen toast en water (ja echt waar) en de tweede dag antibiotica gaat het weer helemaal goed. Wat een wondermiddel! Gelukkig, want ik wilde zo graag door dat ik een 14 uur durende bustrip naar Penang, Maleisië heb genomen. En onderweg was er echt geen toast te verkrijgen! ;-)

Gister dus aangekomen op Penang, wederom een schitterend eiland. De Malay spreken zo goed engels dat je zowaar een conversatie met ze aan kan gaan, dat is ook helemaal nieuw en zeer relaxed!

Vanmorgen ben ik met Jimmy (zat alleen aan het ontbijt en had nog geen plannen) naar Penang Hill gegaan. Deze heuvel is 800 meter hoog en heeft een super uitzicht over Georgetown. We zijn met de trein naar boven gegaan en te voet naar beneden, langs de Botanical Gardens. Onderweg kwamen we een Maleise jongen tegen die voor gids heeft gespeeld. Hij wist ons ontzettend veel te vertellen, heel erg leuk! (hihi, ineens voel ik dat ik nog een bloem in mn haar heb). Zoveel kleurrijke bloemen als in Nederland heb je hier niet, maarja, in Nederland heb je geen wilde apen..... Helaas was de waterval gesloten, dus dat moesten we missen...... Toen we terug wilden bleek er geen bus te rijden, dus gingen we wat rondvragen en heeft iemand ons meegenomen naar de juiste straat: hij moest toch de stad in...... De mensen zijn hier echt heel gastvrij en vriendelijk!

Het plan is om vannacht naar Kuala Lumpur te reizen, om van daaruit naar Taman Negara te gaan, ongeveer in het midden van Maleisië. Wow, wat baal ik van de verloren dagen, ik heb nog maar zo weinig tijd...... Ik denk erover om na Taman Negara naar het andere eiland te vliegen (spotgoedkoop) en daar nog even rond te kijken. Van Singapore zie ik waarschijnlijk alleen het vliegveld. Ik ben nu erg verwend en het lijkt mee veel te duur ;-)
Stiekem dacht ik erover om een nieuwe vlucht naar Nederland te boeken, zo'n twee weken later, maar ik geloof niet dat ik dat op mn werk kan maken :-( Anders had ik het zeker gedaan! (ik mis jullie wel hoor, maar het is hier echt tof!!!)

Nou, dat was het weer even. Ik heb weer geen kabel bij me voor foto's, sorry! Ik heb tussendoor wel nog wat nieuwe geplaatst, voor degenen die dat gemist hebben.

Dikke kus!

• 08 Mei 2007 - 13:23

Debs:

Peet, wat goed om te horen dat je het zo naar je zin hebt in Maleisie. Ik heb na een dagje shoppen met Aaf in Bangkok het vliegtuig gepakt naar Chang Mai, ga morgen naar Chang Rai en dan 2 dagen trekking doen. Daarna weer terug naar richting Bangkok. Geniet nog even van je laatste dagen en ik zie je in Nederland weer.

• 08 Mei 2007 - 15:17

Jas! :

Hee liefie!
    ik had je verhaaltje vanochtend al half gelezen, maar we moesten de trein halen dus moest ik snel van de pc af, maar nu heb ik hem wel helemaal gelezen! En nix van later naar NL! Is je werk toch ergens goed voor (voor mij iig:D) We houden contact via de sms en geniet er nog lekker van!!!
    Dikke kus!

• 09 Mei 2007 - 16:14

Patries:

heej sgatje!

ik ben echt blij dat het allemaal zo goed gaat en dat je het zo naar je zin hebt. waren onze angsten toch weer ongegrond ;P. het verbaasd me natuurlijk niet dat je wel langer zou willen blijven, maar ik ben blij dat je weer nar huis komt:) kunnen we weer naar het terras. ja zal wel balen als hje thuis komt, want (ik zeg het maar alvast) het weer is hier nu even niet zo mooi meer als de afgelopen weken. maar als jij weer in nl bent, gaat de zon vast weer schijnen!!

kuskus

• 11 Mei 2007 - 13:09

Anne:

Dat wordt emigreren voor jouw...als het reizen je zo goed bevalt...super cool om alles te lezen..Ik mis je ook al hoor, ook al zien we mekaar niet zo heel vaak, ben blij dat je weer opgeknapt ben, zo ziek zijn schiet natuurlijk ook niet op. Gek eigenlijk een maand lijkt super lang man, maar ondertussen kom je maandag alweer terug van je reis....Tot snel en een hele goede reis terug. Veel liefs van Anne